Zwembad onderhoud: zo doe je dat

Aan zwembad onderhoud wil je natuurlijk zo weinig mogelijk tijd verspillen. Want zodra de zon schijnt en de temperaturen stijgen, kriebelt het om een heerlijke duik in je eigen zwembad te nemen. Gewoon het Roldeck oprollen en meteen lekker genieten, en dus niet eerst de waterkwaliteit en het chloorgehalte controleren en aanpassen. Je zwembad onderhoud doe je beter op andere momenten.

 

Nog geen zwembad?

 

 

Ontdek ons aanbod 

Zwembad onderhoud: opbouw en inbouw

Veel mensen starten met een opbouwzwembad. Het zwembad onderhoud daarvan is niet eenvoudig. Het water circuleert maar door twee openingen en de filterinstallatie is niet sterk genoeg voor de grootte van het zwembad. Bij een inbouwzwembad van Willemsen Zwembaden is dat helemaal anders. Onze monoblock en bouwkundige zwembaden hebben meerdere skimmers en inspuiters – op verschillende plaatsen en hoogtes – én altijd minstens 1 bodemput of wandafvoer. Dankzij die combinatie houdt de filterinstallatie je zwembad al grotendeels proper.

 

 

Automatisch zwembad onderhoud

Je zwembad blijft ook langer proper dankzij de Pure water-technologie van Starline. Dat is een automatische waterbehandeling met drinkwaterkwaliteit waarbij bijna geen chemicaliën aan te pas komen. Zo is je zwembad onderhoud ook goed voor het milieu. De filterinstallatie werkt op zuiver zout, maar het zout komt niet in het water terecht. Daarnaast verwijdert een zwembadrobot alle vuiltjes op de bodem en de wanden van je zwembad. Het resultaat: een hoge, stabiele waterkwaliteit. En eindeloos zwemplezier zonder last van de geur of irritatie door chloor. Da’s pas genieten!

 

 

Zwembad onderhoud duurt niet lang

Nu vraag je je misschien af: hoeveel tijd steek je het best in je zwembad onderhoud? Eigenlijk niet zo lang, zeker als je een automatisch systeem hebt. Dan hoef je alleen je zwembadrobot in je zwembad te zetten en af en toe producten zoals het zout aan te vullen. Heb je geen automatisch systeem maar wel een zwembadrobot, dan spendeer je ongeveer 10 minuten per week aan de correctie van de waterkwaliteit. Zonder robot moet je 1 tot 2 keer per week handmatig stofzuigen. Hoe lang dat duurt, hangt af van de grootte van je zwembad.

 

Nog een vraag over je zwembad onderhoud? Vraag advies aan Willemsen Zwembaden.

 

 

Brochure Roldeck-lamellen 

Zwembad onderhoud hoeft niet moeilijk te zijn.
REALISATIES
Benieuwd naar onze realisaties?
Ontdek onze realisaties
Tips & inspiratie
Benieuwd naar onze ontspannings- en relaxmogelijkheden?
zwembad onderhoud zwembad zwembadrobot filterinstallatie zwembad grootte zwembad

Een proper zwembad tijdens de zomer

Meer info
zwembad onderhoud zwembad zwembadrobot filterinstallatie zwembad grootte zwembad

7 tips voor een energiezuinig zwembad

Meer info
Laat je inspireren!
CONTACTFORMULIER
Stel een vraag
of maak
een afspraak
Vraag of opmerking
Verzenden