3 tips voor een geslaagde zwembad aanleg

Je hebt de knoop doorgehakt: je laat een eigen zwembad aanleggen. Dat wordt genieten deze zomer! Maar eerst sta je het best nog even stil bij de aanleg van je zwembad zodat het echt het zwembad van je dromen wordt. Met deze drie tips komt dat helemaal goed.

 

 

Kom je zwemdroom bespreken 

1. Plan de aanleg van je zwembad goed

Eerst kies je de beste plek in je tuin . Ideaal is een plaats waar je zwembad het grootste deel van de dag in de zon ligt. Daarom raden wij aan om het naar het noordoosten, het oosten of het noorden van je tuin te richten. Maar dat is niet alles: voor de stevigheid en duurzaamheid van je zwembad is het belangrijk dat je het in droge grond laat aanleggen. Qua timing is het najaar perfect voor een zwembadaanleg want dan staat het grondwater laag en is de grond dus droger.

 

 

2. Kies het juiste zwembad: monoblock of bouwkundig

Nu moet je kiezen welk soort zwembad je laat aanleggen: een monoblock zwembad of een bouwkundig zwembad. Zoals de naam het zegt, bestaat een monoblock zwembad uit één geheel. Je kiest zelf de afmetingen, kleur, … op basis van je tuin. Laat je een bouwkundig zwembad aanleggen, dan wordt de kuip gemetseld en daarna afgewerkt met tegels of een liner in je gewenste kleur. Hier heb je dus nog meer vrijheid want je kunt nu ook de vorm en diepte bepalen.

Het is dus zeker de moeite om hierover na te denken bij de aanleg van je zwembad.

3. Hou rekening met de waterkleur

Bij de zwembad aanleg moet je ook de kleur van de liner of tegels kiezen. Komt je zwembad in de tuin? Ga dan doordacht te werk, want de kleur van de binnenkant beïnvloedt de waterkleur en dus de look van je hele zwembad. Houd ook rekening met bomen en struiken, want hun reflectie op het water heeft ook effect op de uiteindelijke kleur. Een voorbeeld: de lichtblauwe liner in een vrijstaand zwembad blijft lichtblauw, maar wordt turkoois als er veel groen rond staat. Het is dus zeker de moeite om hierover na te denken bij de aanleg van je zwembad.

 

Weet je niet goed hoe je aan je zwembadaanleg moet beginnen? Laat je zwembad aanleggen door een specialist ter zake, zoals Willemsen Zwembaden.

 

 

Maak een afspraak 

REALISATIES
Benieuwd naar onze realisaties?
Ontdek onze realisaties
Tips & inspiratie
Benieuwd naar onze ontspannings- en relaxmogelijkheden?
zwembad aanleg zwembadaanleg zwembad monoblock zwembad bouwkundig zwembad

Droom nu al weg bij je eigen zwembad

Meer info
zwembad aanleg zwembadaanleg zwembad monoblock zwembad bouwkundig zwembad

7 tips voor een energiezuinig zwembad

Meer info
Laat je inspireren!
CONTACTFORMULIER
Stel een vraag
of maak
een afspraak
Vraag of opmerking
Verzenden