Waarom een zwembad aanleggen in de winter?

Wanneer bent u van plan uw zwembad te laten aanleggen? 

Het lijkt misschien niet erg logisch, maar toch zijn er heel wat voordelen van je zwembad te plaatsen in de winter, we zetten ze voor u hier op een rijtje.

Bouwen in de winter, zwemmen in de zomer


Zwembadbouwers hebben het vooral in de lente en zomer erg druk, omdat veel mensen kiezen voor de aanleg van hun zwembad in het voorjaar. Als je ervoor kiest om je zwembad te laten aanleggen in de winter, ben je de drukte voor. Want als je pas begint met je zwembadplannen in het voorjaar loop je de kans dat de planning bij de zwembadbouwers al vol zit en je zwembad pas in de late zomer of najaar kan gerealiseerd worden.

Kortere wachttijden

Je denkt niet snel aan een zwembad als je onder je dekentje zit in de winter met een warme tas chocomelk. Dat is de reden waardoor de meeste mensen te laat starten met hun zwembadplannen concreet te maken, gevolg, hun project kan pas in de loop van de zomer gerealiseerd worden.

Door deze denkfout is de planning van de meeste zwembadbouwers in het najaar en de winter wat rustiger, de kans is dus groot dat we sneller voor jou aan de slag kunnen. Profiteer dus door tijdig contact op te nemen en wacht niet tot de lente in het land is.

Vanaf de eerste zonnestralen iedere dag genieten

We zien regelmatig dat de vroege lente al erg mooie dagen heeft. Is het dan niet mooi als uw zwembad dan al helemaal gereed is? 
Bovendien gaat de aanleg van een zwembad vaak ook samen met je tuinaanleg. Als je je zwembad tijdens de winter aanlegt kan je meteen daarna starten met je tuinaanleg. Zo is je tuin al helemaal netjes en summerproof vanaf de eerste zonnestralen!
Je tuin tijdig aanplanten heeft ook als voordeel dat deze dan al mooi groen wordt in de loop van het voorjaar, want plantjes hebben nu eenmaal even tijd nodig zich te settelen en tot bloei te komen.

Meteen een lang zwemseizoen

Als je zwembad in de winter geplaatst wordt, kan de zon in het voorjaar al meteen helpen bij de opwarming van je zwembad. Zeker als je een Roldeck lamellenafdekking hebt met solar lamellen, dan heb je meteen rendement vanaf de eerste zonnestralen. Gratis zwembadverwarming dus.
Uiteraard kan je door middel van een warmtepomp een langer zwemseizoen creëren. Vanaf dat de buitentemperatuur boven de 15C° stijgt hebben onze warmtepompen een zéér goed rendement. Dus vanaf april kan je met behulp van een warmtepomp al zwemmen in een heerlijke watertemperatuur zonder dat dit al te veel energie verbruikt.

Hoe geweldig is het om bij die eerste zonnestralen in het vroege voorjaar al een duik te nemen in je eigen zwembad? 

Speciale kortingen

Net omdat de planning bij de meeste zwembadbouwers in het najaar en de winter wat rustiger is zijn er dan vaak speciale najaarskortingen. Zo bespaar je vaak enkele honderden of soms zelfs duizend(en) euro's op je zwembadbudget.
Waar wacht je nog op?
REALISATIES
Benieuwd naar onze realisaties?
Ontdek onze realisaties
CONTACTFORMULIER
Stel een vraag
of maak
een afspraak
Vraag of opmerking
Verzenden